Detalji događaja

Ovaj događaj završava na 28 rujan 2018


Napokon!!!

Dvogodišnja “Škola abdominalne masaže” integrira Thai masažu i masažu abdomena u strukturalnu terapiju. Ova edukacija će se održavati kroz period od dvije godine u Zagrebu, u yoga centru Velvet Pepper Studio. Namjera je da svi polaznici u ovom kontinuitetu potpuno usvoje odabrane tehnike koje će sa sigurnošću moći primijeniti u svojoj praksi.

• T E M E •

* Abdominalna masaža, Chi Nei Tsang 1 (detoks organa)
* Abdominalna masaža, Chi Nei Tsang 2 (indirektni rad na organima, rad na pupku) “Opening the Gates and Chasing the Wind”
* Dubinski rad na psoasu
* Detoks pluća (astma)
* Žensko zdravlje / reproduktivni organi
* Samomasaža trbuha / Abdominalna masaža nakon poroda

  • M O D U L I •
  1. modul: 27/28. listopad 2018. / CNT 1 [ 9-13h i 15-19h]
  2. modul: 26/27. siječanj 2019. / CNT 2 [ 9-13h i 15-19h]
  3. modul: 25/26. svibanj 2019. / Dubinski rad na psoasu
  4. modul 28/29. rujan 2019./ Detoks pluća
  5. modul 25/26. siječanj 2020. Žensko zdravlje / reproduktivni organi
  6.  modul 25/26. travanj 2020. Samomasaža trbuha / Abdominalna masaža nakon poroda

* Svi moduli osim Dubinskog rada na psoasu podučavat će se isključivo u okviru ove dvogodišnje edukacije.

 

CHI NEI TSANG (CNT) •
Chi Nei Tsang je tehnika abdominalne masaže potekla iz Taoizma, a fuzija je Tradicionalne kineske medicine i Thai tehnika masaže unutarnjih organa. U prijevodu doslovno znači “rad s energijom unutarnjih organa” ili “transformacija chi energije unutarnjih organa”. Povezuje se s praksom budističkih svećenika koji su živjeli u manastirima, a kao pomoć na svom putu koristili su ove tehnike da bi detoksicirali i ojačali svoje tijelo kako bi održali svoju duhovnu praksu na visokoj razini.
CNT detoksicira i tonificira unutarnje organe, oslobađa potisnute emocije i otpušta strukturalne tenzije. Chi, životna energija, kreće se unutarnjim tjelesnim kanalima, živčanim, krvožilnim i limfnim sustavom. Svi navedeni koncentrirani su i susreću se u abdomenu, koji ima ulogu njihovog “kontrolnog centra”.
Tenzije, brige, strahovi (negativne emocije) i svakodnevni stres akumuliraju se upravo u abdomenu, što može voditi do nebrojeno puno oboljenja, uključujući, ali ne i samo: lošu probavu, konstipaciju, nadutost, nesanicu, toksičnost cijelog tijela, lošu kvalitetu kože i nemogućnost gubljenja kilaže.

• ŠTO ĆEMO UČITI NA MODULU CNT 1? •
* prepoznati i otpustiti blokove u abdominalnom području; negativne emocije (anksioznost, ljutnja, briga, strah, tuga) mogu biti prisutne kao energija koja stagnira u našim organima u formi suženja, krutosti, čvorova…
* prepoznati i raditi na različitim razinama abdomena: koži, vezivnom tkivu i fasciji, mišićima, limfi i krvožilnom sustavu napredujući postepeno prema organima i dublje smještenim blokadama u abdomenu.
* naučit ćemo kako napraviti detoks kože te otvoriti “izlazni put” (Wind gate) nužan za uspješan detoks glavnih unutarnjih organa poput jetre, slezene, gušterače, želuca, žučnog mjehura, mokraćnog mjehura, pluća, bubrega i srca, te detoks istih organa
* detoks tankog i debelog crijeva
* omekšavanje ožiljaka (postoperativni ožiljci putem fascija snažno utječu na okolne organe i sustave, pa i do strukturalnih neravnoteža)
*opuštanje mišića centra

• CIJENA •
1500kn po modulu (16 sati), a rezervaciju mjesta vam osigurava uplata pologa od 450kn, koji je nepovratan.

 

Prijave i upite nam šaljite na info@velvetpepperstudio.hr

Tečaj vodi Suzana Janković

Suzana Janković preko 20 godina izučava „Sanmitsu“ ili „Tri misterija“ – tijelo, govor i um kroz prakse Chi kunga, borilačkih vještina Kempo i Baguaznang, meditacije, yoge i Thai yoga masaže.
Posvećena je učenica Shingon škole ezoteričnog budizma. Svoje vještine i dugogodišnje iskustvo svakodnevno prenosi svojim učenicima u Centru Zanshin u Puli gdje radi kao yoga učitelj, terapeut te podučavajući Thai yoga masažu, abdominalnu masažu i akupresuru. Trenutno pohađa naprednu obuku Vinyasa Yoge i Yoga terapije u Sangha Om Yoga School (Zagreb) kod Snježane Nine Vukas. Tajlandsku masažu započinje učiti 2007. u udruzi Kuća Sunca (danas Haber Bodywork) gdje završava osnovnu te svu naprednu obuku. Ostale aspekte Tajlandske masaže uči na brojnim gostujućim radionicama Thai masaže održanima u Hrvatskoj i izvan nje poput Osteo Thai i Dinamične Thai masaže (Takis, David Lutt), Kraniosakralne terapije i Miofascijalne masaže (Howard Evans). 2011. postaje prvi certificirani instruktor Thai Acupressure u Hrvatskoj u The Noam Tyroler School of Thai Acupressure and Thai Massage. Često odlazi na Tajland gdje uči s Pichestom. Na Tajlandu također završava obuku za Chi Nei Tsang – abdominalnu masažu i detox unutarnjih organa kao i Kersai Nei Tsang kod Ohm Rinraya u Ohmshali te u Sunshine massage school uči uz Doris Kolling naprednu obuku Abdominal chi massage i produbljuje razumijevanje o limfnoj, venskoj, visceralnoj i emocionalnoj detoksifikaciji koja doprinosi prevenciji srčanog i moždanog udara

Škola Abdominalne Masaže, 1. Modul