Detalji događaja

  • Date:
  • Kategorije:

S obzirom na stresni ritam današnjeg življenja, jako često je potrebno vrijeme “odstresivanja”, pa smo za vas odlučili pripremiti meditacije petkom, kako bi u vikend ušli opušteni i stress free i naučili si pomoći u stresnim situacijama 🙂

Treća u nizu je Manipura čakra, energetsko središte na području pupka tj. solarnog pleksusa. Njen naziv Manipura znači grad dragulja ili blistavi dragulj te predstavlja snagu volje,osjećaja, moći i identiteta.

Na fizičkom planu povezana je s probavljanjem i metabolizmom, odnosno želucem, jetrom, žuči, gušteračom, nadbubrežnim žlijezdama i dvanaestercem. U njoj se nalaze mišljenja, predrasude, uvjerenja o nama i drugima bazirana na osjećajima, u njoj se rađa i ego koji nam omogućava da se zauzmemo za sebe, za ono što želimo i način na koji to želimo.

Pravilan rad treće čakre omogućiti će osobi snažno samopouzdanje i poduzetnost s dovoljno snage za strpljenjem,organiziranost, hrabrosttejasnost u donošenju odluka.Kada je poremećen njen rad javljaju se osjećaji ljubomore, agresije i opsjednutost moću, dok njen preslab rad dovodi do neodlučnosti, samosažaljenja, poremećaja u metabolizmu, problema s probavom, povećanja kiseline u želucu, gastritisa, čira na želucu, intolerancije na hranu, kandide. Problemi s trećom čakrom odražavaju se i na kralježnicu, koja odražava snagu ličnosti, pa dolazi do iskrivljenosti i savijanja leđa. Poremećaji mogu nastati kao posljedica slomljene volje ili njene zloporabe.. Njena boja je žuta, a element vatra.

Meditacija će biti popraćenaKoshi zvonima, Tibetanskim zdjelama te Rainstickom koji će vam pružiti nezamislivo iskustvo, uz aromaterapiju.

Meditaciju će voditi Ana Kutija, yoga učiteljica sa dugogodišnjom meditacijskom praksom 🙂
Meditacija je dio vaših mjesečnih paketa ili  drop-in 50kn.

Ring Of Fire (meditacija za 3. čakru)