Detalji događaja

Ovaj događaj završava na 23 prosinac 2018


Likovna vikend radionica za djecu usmjerena je na kreativni proces eksperimentiranja kroz crtež i u prostoru.

Što prethodi crtežu? Što uvjetuje određeni rezultat? Prvi dan dovest će nas do slikovnice – kataloga, a drugi dan do viseće skulpture – mobila.

Fokus radionice bit će na poticanju istraživačkog duha djeteta koji vodi do otkrivanja raznih postupaka stvaranja i na takvim temeljima do veće kreativnosti. Djeca će kroz stvaranje svojih radova spontano koristiti senzorne vježbe, pogotovo taktilne, koje podržavaju kognitivno sazrijevanje, grubu i finu motoriku te kreativno rješavanje problema. Radionice su za djecu od 5 do 7 godina i traju dva sata svaka. Prvog dana radionice tema će biti linija i forma. Igrajući se crtom i oblicima sastavit ćemo slikovnicu – katalog. Kroz istraživanje linije i oblika otkrit ćemo kako isti motiv može biti dio različitih priča/situacija. Drugog dana radionice tema će biti oblikovanje u prostoru. Djeca će izraditi mobile pahulja od raznih vrsta materijala. Možda nastave igru i dodaju koju novu pahulju kada dođu kući.

Cijena radionice , oba dana: 300kn, uključuje sav potrebni materijal za radionice 🙂

P.S. za extra 20kn koje ćemo proslijediti za Noinu Arku, roditelji mogu vježbati u sobi do Bow Spring s Barbarom 🙂

(Picture taken from Baby Centar)

O voditeljiici

Ana Ogrizović je diplomirala kazališnu scenografiju na Likovnoj akademiji u Italiji. Dodatno se obrazovala na nizu kazališnih i likovnih radionica u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz rad na kazališnim predstavama, vodila je dramske i likovne radionice u Rijeci, Zagrebu, Istri, Koprivnici, Novom Sadu… te je osnovala i vodila nagrađivani dječji dramski ansambl u Rijeci, Čudesni oblačak. Počela je voditi radionice za djecu prije više od 15 godina i od samog početka joj
je, uz kreativnu igru, najbitniji bio individualan pristup, da se svatko osjeća uključenim i da se što slobodnije izrazi u grupi.

Pahuljice Padajte Meke i Guste (likovna radionica za djecu)