Detalji događaja

  • Date:
  • Kategorije:

VIPASSANA  meditacija

Inspirirana nedavnim iskustvom meditacijskog povlačenja pod vodstvom budističkog svećenika u okviru programa “Monk Chat” Mahachulalongkornrajvidalaya budističkog sveučilišta u Chiang Maiu (Tajland), Jelena, učiteljica joge i ljubiteljica putovanja i istraživanja, zaželjela je podijeliti sa zainteresiranima u Hrvatskoj novostečena znanja i vještine.

Odlučili smo ju podržati te vas ovim putem s veseljem pozivamo na mini povlačenje u duhu Vipassana meditacije u nedjelju, 21.05.2017. u 16h!

Vipassana meditacija nas uči biti svjesnima sadašnjeg trenutka – svega što nas okružuje te naših misli, osjećaja i nagona. Promatranje primijećenog bez osude i stvaranja mišljenja o tome dovodi nas do mirnog uma, stanja smirenosti, sreće i zadovoljstva.

Program radionice:
– uvod u vipassana meditaciju
– praksa stajaće, sjedeće, hodajuće i ležeće meditacije
– čaj
– praksa sjedeće meditacije i meditacije po izboru
– dijeljenje iskustava (Q&A)

Radionica je namijenjena svima, potpunim početnicima koji se nisu još susreli s meditacijom, ali i svima zainteresiranima za potencijalno nove im metode meditacije.

Voditeljica: Jelena Radošević
Okvirno trajanje radionice: 3 h
Sudjelovanje je na bazi donacija za voditeljicu i životinjice Noine Arke koja odgovara Vašem osobnom osjećaju/željama/mogućnostima te se prihvaćaju od srca.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se PRIJAVE na radionicu na info@velvetpepperstudio.hr.   Prijave su obavezne, no ukoliko u zadnji čas shvatite da ipak stignete na radionicu, slobodno dođite, vjerujemo da će biti mjesta za još pokojeg pojedinca. 🙂

Vidimo se u nedjelju! 🙂

 
Meditaciju će voditi Jelena Radošević, multistyle yoga teacher (RYT200) & life coach , po struci ekologinja i učiteljica joge, znatiželjna je istraživačica koja se bavi neformalnom meditacijom od kad zna za sebe. S formalnom meditacijom se upoznala prije otprilike 5 godina na radionici mindfulness i metta meditacije Mislava Brečića od kad ju prakticira i nadograđuje novim znanjima o tehnikama iz raznih izvora između kojih su se našla i učenja Srđana Roje. Došavši na Tajland, uviđa široko rasprostranjenu kulturu svakodnevne meditacije i prepoznaje ga kao ozračje u kojem se prepušta dubljem istraživanju, učenju i osjećanju, pod vodstvom autentičnog budističkog svećenika i učitelja meditacije, budizma i tajlandske kulture.
Velvet Heartbeat Special: Into the Mystic