Detalji događaja


Puno pažnje pridat ćemo dobrom uzemljenju kroz stopala. U sklopu uobičajene prakse često puno vremena provodimo u Psu prema dolje, Psu prema gore, Chaturangi… Dakle, puno jačamo ruke i opterećujemo dlanove ali u konačnici iz studija izlazimo i po svijetu se krećemo na stopalima, a ne na dlanovima tj. rukama! S obzirom na sve učestalije probleme upravo sa stopalima (spuštena stopala, čukljevi, rigidnost zglobova…) praksu bismo trebali prilagoditi toj trenutnoj potrebi i poraditi na osvještavanju i mijenjanju obrazaca koji nam štete.

Osim na osnaživanju stopala radit ćemo i na osnaživanju gluteusa. To je još jedna često zanemarivana skupina mišića, a čije nam je zdravlje i snaga također jako bitna. Uz to zažarit ćemo i mišiće ‘centra’. Dakle, upoznavat ćemo se, osnaživati i izduživati od stopla do trbuha.

O Ivi…

Iva je od 2009. certificirana učiteljica (GaiaYoga TT200), a nekoliko godina kasnije završava i naprednu obuku za učitelje (Sangha Om TT300) te Rainbow Kids Yoga TTC.

Po struci diplomirani komparist književnosti i profesor fonetike. Od malih nogu bavi se različitim sportskim aktivnostim (plivanje, skokovi u vodu, jahanje, slobodno penjanje), ali tek u yogi pronalazi aktivnost koja ju u potpunosti ispunjava i zadovoljava na fizičkoj, ali i na onoj važnijoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

Veliki izvor znanja i inspiracije na dosadašnjm putu jogija su joj Snježana Nina Vukas, Sandra D. Bianco i Marco Bianco. Radionice s priznatim joga instruktorima poput Paula Dallaghana, Adama Rindera, Kati Satye, Jadranka Mikleca, Neila Barkera, Duncana Wonga, Twee Merrigan, Davida Swensona… dodatno su obogatile njenu praksu.

Svoje znanje nastavlja graditi na intenzivima Leslieja Kaminoffa te se usmjerava prema suptilnijem, gotovo terapeutskom načinu vođenja flow satova:
“U asanama otkrivamo i osvještavamo gdje postoji potencijal za rast. Na fizičkoj razini otkrivamo dijelove koji su manje pokretni i prohodni ili dijelove koji su previše pokretni. Otkrivamo dijelove koje trebamo osnažiti, mišiće koje trebamo ojačati ili one koje trebamo početi opuštati. No, ako pokrete i asane uvijek radimo na isti način, onako kako je standardno, čitav niz otkrića ostaje nedostupan! Praksa mora biti pametnija od navika, mora biti učinkovita i sigurna.” – kaže Iva.

Veliki ljubitelj prirode i jednostavnog načina života, ekološki je vrlo svjesna te aktivna u raznim ekološkim akcijama

Grounding Vinyasa