Ne voli biografije ali kaže:  “Sve na dosadašnjem putu mi znači puno više od papira i edukacija, kao sloj na sloj iskustva i vježbanje općenito, a tehnike s kojima sam se susrela upotpunjavale su onu prethodnu, tako da ih ne volim individualizirati jer ih vidim sve u jednoj i u jednoj svemu. Danas što ljudi vole pročitati u biografiji ja većinom to vidim kao životni stil, kretanje tijela na razne načine, i sve je više individualno istraživanje pokreta i sebe samih…kod mene se to dogodilo kroz ples, balet, pilates, yogu, Rocket, Aeriel ljuljačke i svijet inverzija, handstand, BalletBarre, pedagogiju, nutricionizam, terapeutski pristup….a tek počinjem, ja bi još 🙂 ”
Pa evo 🙂
Kao balerina, nakon završene srednje baletne škole u Dubrovniku i plesne akademije u Budimpešti, plesala je nekoliko godina  kao dio ansambla u HNK Zagreb, Mariboru, Splitu, te na raznim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj.
Prilikom pauze u plesnoj karijeri zbog bolova u leđima pronašla je Pilates metodu koja joj je “odnijela bol kao rukom uklonjenu” već za nekoliko tjedana. “To iskustvo mi je otvorilo oči kako jedan način vježbanja nije potpun iako je moje tijelo bilo u stanju izvesti jako puno. Počela sam postavljati pitanja, tražiti odgovore i pronalaziti jedan sasvim drugi pristup tijelu.”
Nakon početne edukacije, vrlo brzo čak nakon par mjeseci počela je voditi satove grupnih i individualnih Pilates treninga. Produbljenu i ozbiljniju edukaciju je nastavila s Michaelom Kingom i Malcomom Muriheadom iz MK Pilates škole te prosla Mat Pilates I, II, III, Reformer I, II, kasnije i Ballet Barre.
Osnovala je BodyMove u Dubrovniku 2007god., radila s raznim ljudima: mladim, starim, trudnicama, predškolcima, curama u baletnoj školi i u plesnim studijima kao suradnik za ples, balet i streching satove.

Yoga priča je počela na Tajlandu gdje je na Rocket Yoga treningu za učitelje upoznala svog muža Donovana Hicksa, sada partnera i suradnika. U životu i poslovno!

“Taj put na Tajlandu se nikad nisam osjećala bolje, opet novi sloj se otvorio ali ovaj put bez kojeg nisam mogla dalje.”
Daljni trening za učitelja yoge je uslijedio također na Tajlandu kao i ponude za asistencijama, te sudjelovanje kao učitelj na treninzima i radionicama. ” Vratila sam se u Hrvatsku jer me BodyMove čekao kao i zajednica koju sam stvorila, a sada je već nekoliko godina možemo zajedno Donovan i ja, širiti, a nadopunjamo se savršeno. Sada uživam prenoseći informacije mladim zainteresiranim ljudima i ponosim se timom u Dubrovniku koje smo sami educirali i moram reći tako nam je najdraže raditi…na duži period, prenoseći godine iskustva rada sa ljudima. Zajedno, Donovan i ja.”
Odnedavno otvoren prostor u Zagrebu je druga BodyMove lokacija koji Ana i Donovan grade na principima zdravog načina života kroz vježbu i crosstraining, radom sa više tehnika za potpuniji rezultat u kombinaciji sa nutricionizmom,  bodywork masažom i zajednicom oko sebe za dobar osjećaj… Po novom je i TOK SEN terapeut.