Nježna yoga za vrat i vratnu kralježnicu.

Da li ste primjetili da ljudi oko vas hodaju s glavom ispred sebe poput neke čudne ptičje vrste? Imate li bolove u (gornjim) leđima, ramenima, vratu i glavi? Niste sami, mnogi od nas koji puno vremena provode pred ekranima suočavamo se s ovim i sličnim problemima. Ove godine na Pepperthonu probat ćemo hekirati probleme loše posture vrata i glave nježnom i uzemljujućom praksom i vježbicama koje možete izvoditi doma, ispred kompjutera ili kad god imate vremena ili osjetite potrebu. (Bit će potrebno imati yoga strap ili remen)

KATARINA LUKETINA

Yogom se bavim 15ak godina, a profesionalno kao učiteljica radim od 2013. g, kada sam završila Sangha yoga školu kod Snježane Nine Vukas. Po zanimanju sam arhitektica i tu je moj je profesionalni fokus na  ‘prirodnoj’ i ‘održivoj arhitekturi te permakulturnom odnosno cjelovitom promatranju kompleksnosti ljudskog djelovanja u prostoru. Kao posljedica takvog razmišljanja su mi struktura, anatomski i uzemljujuć pristup yogi “prirodni”. Isto tako moje je shvaćanje da su tijelo i yoga sastavni dijelovi prirode i prirodnih (fluktuirajućih) procesa. 
Uslijed osobnih izazova suočavanja s kroničnim i progresivnim oboljenjima i drugim zdravstvenim izazovima, u fokus mog djelovanja kao yoga praktikantice i učiteljice je došla yoga terapija tj. pristup yogi kao istovremeno moćnom i izuzetnom nježnom alatu na putu ka zdravlju. Stoga sam s kolegicama  pokrenula projekt ‘Zdrav’ko yoga’ kao nastavak ‘Divya terapija’ serije online yoga terapijskih radionica.