Chi Nei Tsang je transformacija energije unutarnjih organa.

To je tradicionalna taoistička vještina liječenja dodirom koja se promjenjuje na abdomen, pluća i općenito unutarnje organe.

Koristila se da bi se stimulirali i tretirali mišići, duboka vezivna tkiva, organi poput želuca, crijeva, jetre, žuči, gušterače, slezene, maternice, bubrega i pluća te pokrenuli limfni, krvožilni i živčani sustavi locirani u trbuhu.
Masaža unutarnjih organa otpušta stres i tenzije, sprječava stagnaciju krvi te poboljšava protok energije koji detoksicira i poboljšava imunitet.
Svaka osoba može naučiti samomasažu i promatrati promjene koje se događaju u tijelu, umu i duhu kako bismo postali opuštenija i zdravija osoba.
Chi Nei Tsang je metoda koja je nastala u Kini, a stara je više od tisuću godina.
Originalno su taoistički svećenici i časne sestre izvodili Chi Nei Tsang da si poboljšaju zdravlje, očiste tijelo od toksina i poboljšaju protok energije, CHI-a, kako bi tako čisti prakticirali duhovne tehnike meditacije i prosvjetljenja. Ova se masaža izvodila i na kineskom dvoru i brojni taoističkim hramovima diljem zemlje, sve do kineske kulturne revolucije kad su Chi Nei Tsang i razne taoističke prakse nestale.
Master Mantak Chia je kasne 1980. počeo podučavati Chi Nei Tsang u Americi, Europi i Tajlandu u svom centru “Tao Garden“.
Napisao je nekoliko knjiga o različitim dijelovima Chi Nei Tsanga te stalno nadopunjuje svoja učenja s novim istraživanjima i otkrićima. On kombinira stara znanja i vještine s novim alatima i tehnikama poput elektroničkih naprava (Microcurrent).
Chi Nei Tsang je dio Univerzalnog Tao sistema liječenja te pripada osnovnim metodama čišćenja tijela Universal Healing Tao System (UHT).
Terapeut UHT sistema je naučen ne samo pomoći klijentu, već i samom sebi- raznim samomasažama, tehnikama disanja, Chi Kung kretnjama i zvukovima koji liječe.
To povećava sposobnost razbistravanja na fizičkom i psihičkom nivou te poećava svijest o našim akcijama i reakcijama i odgovornost za iste.
Chi Nei Tsang I opušta čvorove i zastoje iz crijeva. Chi, životna sila, teče kroz tijelo unutarnjim kanalima, živčanim sustavom, krvnim žilama i limfnim žlijezdama.
Ovi sustavi se križaju i sastaju u području abdomena koji je njihov „kontrolni centar“.
Chi Nei Tsang je ujedno baza za sve ostale stupnjeve i zbog toga iziskuje najviše sati edukacije, kako bi se stvorila dobra baza za daljnji razvoj terapeuta. Ovaj se stupanj sastoji od raznih položaja ruku, raznih tehnika korištenja laktova te razvijanje osjećaja i percepcije spram različitih tijela i različitih tkiva. Najviše pažnje se posvećuje detoksikaciji i balansiranja tijela putem organa i fascije koja ih okružuje te se uči kako otvoriti put olakšanju ili usmjeravanju energije.
Zato je izuzetno bitno istrenirati i tretirati prvo sebe i na sebi, a učestali rad na vlastitom tijelu brzo dovodi do razvoja senzibiliteta za potrebe tijela, što treba promijeniti ili na čemu treba raditi.

Ovu masažu rade Andrea Vidas, Domagoj Mladić i Vlatka Lipovac

Cijena 60eur