Detalji događaja

  • Date:
  • Kategorije:

Zvučna aroma meditacija

Došli smo do četvrte, srčane čakre, čiji je još naziv Anahata čakra.

Njena boja je zelena i roza, a nalazi se u sredini prsnog koša, u visini srca i predstavlja životni centar ljubavi. Ona spaja donje tri čakre koje su instinktivne sa gornje tri koje su povezane sa duhovnim, tj. višom ljudskom svijesti te ih povezuje i uravnotežuje. U njoj se donose odluke “slijedeći svoje srce”.

Ona omogućuje ljubav, suosjećanje, otvorenu komunikaciju te prihvaćanje drugih osoba i njihovih stavova, ideja i razmišljanja. Anahata prati rad srca i pluća te djeluje na imunološki sustav preko prsne žlijezde te djeluje na kožu koja predstavlja dodir s vanjskim svijetom.

Pravilan rad srčane čakre predstavlja smirenu osobu koja je brižna i uviđajna, a kada nije uravnotežen njen rad javljaju se srčane tegobe, bolovi u grudima, problemi s disanjem, astmom, bolovi u ramenima na fizičkom planu, dok na emotivnom planu predstavlja zatvorenu osobu, hladnu, ogorčenu i usamljenu te često usmjerenu isključivo na sebe.

Meditacija će biti popraćena Koshi zvonima, Tibetanskim zdjelama te Rainstickom koji će vam pružiti nezamislivo iskustvo, uz aromaterapiju.

Meditaciju će voditi Ana Kutija, yoga učiteljica sa dugogodišnjom meditacijskom praksom.

Cijena meditacije: 50kn.

Total eclipse of the heart