Detalji događaja

  • Date:
  • Kategorije:

Yoga Smijeha

Joga smijeha je kombinacija dubokog disanja, rastezanja i vježbi/igri smijeha koje aktiviraju cijelo tijelo, potiču imaginaciju i u nama bude i njeguju dječju razigranost. Vježbe svjesno iniciranog smijeha imaju iste fizičke i psihičke dobrobiti koje ima i spontani smijeh – tijelo ne vidi razliku – a u pozadini svake vježbe je igra koja postepeno i neprimijetno dovodi do spontanog smijeha. Osjećaj radosti, lakoće i mira ostaje još dugo nakon sata joge smijeha.
Joga smijeha povećava količinu kisika u organizmu, jača imunološki sustav, opušta napetost mišića, oslobađa nas stresa, smanjuje negativne misli i emocije, podiže raspoloženje, poboljšava socijalizaciju, razvija kreativnost i spontanost, unutrašnji mir i osjećaj zadovoljstva.

Mnogi su u prošlosti doprinjeli razvoju terapeutskog smijeha i doveli ga do današnje razine.

Prije 20 godina je indijski doktor Madan Kataria proučavao niz suvremenih znanstvenih studija o smijehu koje su u detalje opisivale kako smijeh djeluje na ljudski um i tijelo. Otkrio je da su koristi od smijeha značajne i brojne.
Razvio je niz vježbi uključujući u njih elemente igranja uloga i drugih tehnika koje je u mladosti naučio kao dramski glumac amater. Shvatio je također i koja je vrijednost u razigranosti koju djeca prirodno ispoljavaju i razvio tehnike koje će tu istu razigranost kultivirati i među odraslima (jer svi mi nosimo ono malo razigrano djete koje smo nekad bili).
I tako je nastala joga smijeha! ?

Danas je joga smijeha fenomen sa više od 10 000 klubova u preko 100 zemalja svijeta!

Joga smijeha Vas trenutno rješava stresa i jača Vaš imunološki sistem, puni mozak kisikom i daje vam više energije!

Radionicu će voditi Maja Dobrila Vukša.

Cijena radionice: 100kn

Maja Dobrila Vukša je razigrana, znatiželjna i nadasve kreativna osoba.
Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2005. Nakon studija sudjelovala je kao izvođač i korepetitor u raznim ansamblima, radila je kao muzički terapeut, profesor klavira u osnovnoj i srednjoj školi, profesor muzičkog u osnovnoj školi i gimnaziji te kao voditelj mješovitih pjevačkih zborova.

Diplomirala na MAPA (Moving Academy for Performing Arts) u Beogradu 2009. Educirala se na mnogobrojnim plesnim i glumačkim radionicama u zemlji i inozemstvu. Režirala predstave, vodila dečji dramski ansambl, glumila i plesala u raznim performansima i predstavama.

A onda je postala žena, pa majka! 🙂 Iz Rijeke se preselila u Beograd i počela da otkriva svijet prirodnog roditeljstva.
Završila je obuku za doule u DONA International kod Réke Dézsi u Beogradu, obuku za instruktora joge za trudnice kod Mirjane Gnjatić, Vidya joga školu za instruktora joge Dragana Lončara, obuku za voditelja psihofizičke pripreme za trudnice kod Divne Miljković, obuku za instruktora joge smijeha kod Danijele Biodić Vidaković u Zagrebu i IAIM obuku za masažu beba.

Trenutno živi u Beogradu, vodi redovne časove joge smeha i obuku roditelja za masažu beba.

Smile Like You Mean It