Detalji događaja

  • Date:
  • Kategorije:

Vishuddha čakra, poznata i kao grlena čakra, leži u području grla te je centar glasa, izražavanja i sporazumijevanja, a utječe na našu volju, odlučnost i mogućnost biranja, stvaralaštvo na mentalnoj razini, na prihvaćanje svijeta i prilagođavanje tom svijetu, te doživljavanje sebe u društvu i zvanju.
Posljedice neuravnotežene pete čakre izražavaju se kao nemogućnost izražavanja osjećajnih potreba, osjećaja i vlastitog mišljenja. Njena pretjerana aktivnost dovodi do manipuliranja i igara moći, a nedovoljan rad vodi kompleksima i strahu od sukoba te sramežljivosti da izrazimo svoje mišljenje.

Na fizičkom planu blokada ove čakre povezana je s tremom, s uznemirenošću, s anginama koje se ponavljaju, s problemima sštitanjačom, bolestima zubi i desni, upalama grla te s glavoboljama koje nastaju zbog napetosti u gornjem dijelu vrata,
Kada je njen rad uravnotežen imamo hrabrosti i odlučnosti ideju provesti u djelo. Imamo dobre govorničke sposobnosti, ugodan glas, slušateljima prenosimo uzbuđenje i budimo radoznalost. Osoba kojoj je peta čakra u ravnoteži dobar je slušač – ne prekida druge, sluša ih i pruža osjećaj da ih razumije. Ove osobe mogu podnijeti neprihvaćanje okoline i ostati pri svome.

Meditacija će biti popraćena Koshi zvonima, Tibetanskim zdjelama te Rainstickom koji će vam pružiti nezamislivo iskustvo, uz aromaterapiju.

Meditaciju će voditi Ana Kutija, yoga učiteljica sa dugogodišnjom meditacijskom praksom 🙂

Meditacija je dio mjesečnih paketa ili drop in 50kn

Shout (meditacija za 5.čakru)