Detalji događaja

  • Date:
  • Kategorije:

Pretposljednja i Posljednja čakra su na redu.

6.čakra po redu je Ajna čakra ili treće oko, za koju se smatra da predstavlja sjedište čovjekove intuicije.

Upravo moći koje se pripisuju ovoj čakri (vidovitost, telepatija i vanosjetilna percepcija) čine ju jednom od najprivlačnijih i najzanimljivijih.

Nalazi se u prostoru između obrva, na mjestu gdje ćemo naći jednu zanimljivu žlijezdu u obliku češera – pinealnu žlijezdu te je ona prva žlijezda koja se počinje razvijati još dok se nalazite u majčinoj utrobi,  a energiju dobiva preko očiju.Do osme godine života, ona radi u svojoj punoj snazi i razvija se dalje, zato su mala djeca ponekada iznimno inteligentna i intuitivna, te vas često iznenade nekim svojim zapažanjima i reakcijama. Kroz cijeli život, mi  zapravo nesvjesno nastojimo na raznorazne načine ponovno upaliti pinealnu žlijezdu, mladenački duh i razumijevanje koje ste imali kao djeca.

Kroz Ajna čakru počinjete razvijati takozvanu svijest svjedoka – sva iskustva koja vam se dogode u životu, ovdje dobivaju viši smisao.

I posljednja, krunska čakra ili Sahasrara je centar iskonskog života, apsolutne, čiste svijesti.

Zove se još i čakra glave, ljubičaste je boje, a leži na vrhu glave, tik iza tjemena. Povezana je s višim umom, znanjem, te s integracijom čovjekove duhovnosti i tjelesnosti. Odgovara epifizi i upravlja velikim mozgom, desnim okom, živčanim i mišićnim sustavom te kožom. Sedma čakra je čakra duhovnosti – preko nje dolazimo u dodir sa svojim višim «Ja» i kanaliziramo energiju iz svemira.

Budući da krunska čakra obuhvaća cijeli čovjekov život, njezina se blokada izražava u pomanjkanju samopouzdanja, u duhovnoj odnosno osobnoj krizi, u strahu od razvoja i upoznavanja samoga sebe, te u osjećaju da nam je život besmislen. njen poremećen rad uzrokuje praznovjerje, nedostatak interesa za svjetovni život i životne radosti, povučenost, bijeg od stvarnosti, nemogućnost odlučivanja, zbunjenost. Njene disfunkcije lako mogu dovesti do degenerativnih bolesti, teškoća s kostima, smetnji u živčanom sustavu i genetskih smetnji, glavobolja, kroničnih bolesti, slabog imuniteta, bolesti živaca, tegoba s disanjem, karcinoma, multiple skleroze i ostalih težih oboljenja.
Ako je tjemensko središte otvoreno, svoju duhovnost osjećamo na vrlo osoban način, koji se razlikuje od čovjeka do čovjeka.
To je poseban oblik postojanja, koji se proteže s onu stranu materijalnog svijeta, pruža nam osjećaj cjelovitosti i osmišljava naše postojanje.
Meditacija će biti popraćena Koshi zvonima, Tibetanskim zdjelama te Rainstickom koji će vam pružiti nezamislivo iskustvo, uz aromaterapiju.
Meditaciju će voditi Ana Kutija, yoga učiteljica sa dugogodišnjom meditacijskom praksom 🙂
Cijena meditacije: 50kn

Crown Of Love (meditacija za 6. i 7.čakru)