Slažemo li se sa stajalištem da život u svakom svom aspektu predstavlja određeni vid održavanja ravnoteže, tada prihvaćamo da izmjenjivanje razdoblja svakodnevnih izazova s razdobljima odmora čine osnovnu koja promiče integrirano stanje čovjeka.
Postizanje ravnoteže dinamičan je proces, a ne neko statično fiksno stanje koje jednom postignuto trajno ostaje s nama. Ravnoteža za svakoga izgleda drugačije. To je vještina i mi možemo postati vješti, ne u tome da ostanemo u ravnoteži u svakom trenutku, već u mogućnosti povratka ravnoteže kada nam je potrebna.

Ovaj koncept vrijedi i za praksu joge.
Da bismo osnažili i zaista doživjeli ovakav pristup u joga praksi, kombinirat ćemo fokusiranu pažnju na razini daha i pokreta u dinamičnom dijelu sata te prilagođenu tehniku dubokog opuštanja u završnom dijelu. U okviru zadane sekvence položaja polaznici će biti potaknuti da dosljedno koriste fokusiranu pažnju za poravnanje daha i pokreta. Ovakvim pristupom stvaramo naviku obraćanja pažnje na kvalitetu unutarnjeg stanja tijekom prakse, a ne nužno kvantitetu odnosno koliko različitih položaja smo obuhvatili. Tako da svaka minuta provedena u praksi postaje nit vodilja u procesu održavanja ravnoteže, koju onda osjećamo kao unutrašnju stabilnost i snagu. Sat je otvoren za sve polaznike s osnovnim poznavanjem Ashtange (do Navasane) ili iskustvom vježbanja drugih dinamičnih stilova joge.

Odabrani fokus, ritam, kao i razina grupe, dat će ovom satu individualnu notu.

O MARTINI BRIŠKI

Martina već dugi niz godina prakticira i podučava Ashtangu i Vinyasa Krama Mandiram jogu za koju je autorizirana od Matthew Sweeneya. Njeno je glavno nastojanje da polaznici pojedinog sata ili odredenog tečaja povezuju iskustvo vlastite prakse s razumijevanjem glavnih aspekata joge. Njen matični studio je Pink Elephant Yoga House, kao osnovno mjesto učenja i zajedništva s ostalim urbanim jogijima.