Od kada je prije desetak godina krenula putem osobnog razvoja potaknuta rođenjem prve kćeri, Vlatka je prošla kroz razne radionice i edukacije, većinom vezane uz neki oblik rada sa energijama.

Sve to, kao i rođenje druge kćeri, na kraju je prije pet godina dovodi do IPD centra gdje 2018. završava četverogodišnji program posvećen emocionalnom, psihološkom i duhovnom sazrijevanju čovjeka (osobni razvoj). U sklopu programa završila je i dodatnu dvogodišnju  edukaciju „Energetski trening“.

Trenutno je polaznica dvogodišnje edukacije „Abdominalna masaža“ kod Suzane Janković. Svoja dosadašnja iskustva produbljuje na radionicama, retreatima, seminarima i proučavanjem stručne literature. Želja joj je upisati školu Aromaterapije i na taj način još dodatno integrirati mogućnosti koje se nude iz tog područja u već postojeće vještine i znanja koje je do sada stekla.

Vlatka je i TOK SEN terapeut te maser i terapeut u usponu.

Vođena željom za promjenom, za poboljšanjem svog općeg stanja i doživljaja sebe i života općenito, rodila se želja da podijeli s drugima ono što je pomoglo njoj. Tako danas ima sreću raditi ono prema čemu osjeća strast, u čemu uživa i u čemu pronalazi svrhu.

Osim zadovoljstva kroz rad, uživa i u kreativnosti izrade prirodne kozmetike, u protočnosti yoge i plesa, u slobodi prirode i u mudrosti svojih najvećih učiteljica – kćeri Nine i Anje.