Tok Sen se s tajlandskog doslovno prevodi kao “skidanje energetskih linija”, tehnika čišćenja blokirane energije. Koristi se mehanička i zvučna vibracija, kojom se radi duboko kroz vezivno tkivo i mišiće. Ova jedinstvena tehnika iscjeljivanja je nastala u Chiang Mai zoni sjevernog Tajlanda (Lanna). Smatra se da Tok Sen postoji preko 5000 godina, te da je nastao u Lanna-i u istom periodu kad se akupunktura razvila u Kini. Energetska je tehnika iscjeljivanja, i još uvijek se prakticira na području države. Pomaže u poboljšanju toka energije i opušta bol u mišićima.

Tok Sen je terapeutski tretman za miofacijalne bolove. Kuckanjem tijela (upotrebom drvenog “čekića” i “tučka”) vibracije se šalju kroz živce, mišiće i vezivno tkivo za liječenje bolova u mišićima i tetivama. Lagano “kucanje” različitih intenziteta i kontakta na različitim dijelovima tijela. Ako su aplicirane na pravi način, vibracije pružaju korisne utjecaje različitim dijelovima tijela. U tom slučaju pružaju mišićima i tetivama osjećaj živosti jer su obnovljene i regenerirane. Uz “kucanje” bitan je i “tempo” koji se koristi. U najčešćim slučajima radi se o tri ritmična otkucaja; jedan, dva tri, pa ponovo jedan, dva, tri. Različiti čekići i tučci se koriste ovisno o dijelu tijela. Bitno je znati da se prsti znaju umoriti i biti bolni dugotrajnom upotrebom. Ako se umore, manje je vjerojatno da se pružiti potreban tretman tijelu. Međutim, prsti se moraju koristiti za dodir, kako bi se osjetilo gdje je dodatan Tok Sen tretman potreban.
Moguće je, kao i u tradicionalnoj masaži, odraditi dio tretmana na sebi. Naravno, neka su područja nedostižna i potrebna nam je druga osoba.

Nekoliko prednosti ovog thai/kineskog tretmana su poboljšana cirkulacija, olakšanje u krutim i zgrčenim mišićima i poboljšanje živčanih funkcija. Najvažnije funkcija ovog tretmana odnosi se na tetive i specifično na mišično-tetivne meridijane. Ispravan tretman podrazumijeva korištenje specijanih drvenih alata za stvaranje vibracija na odgovarajućim dijelovima tijela, budući da je moguće da postoje blokade u meridijanima. Kada se vibracije u tetivama ispravno rade, one opuštaju tetive i mišiće, što poboljšava i krvotok.
Postoji izreka: “Mlade tetive-mlado i zdravo tijelo.” Kada su tetive fleksibilne, struktura kosti je glatka, mišići su fleksibilni i ne stvaraju pritisak na arterije, vene, limfu, živce i meridijane. Što zauzvrat omogućava slojevima tijela da dobiju ispravnu njegu, a time i da funkcioniraju ispravno. Mudrost i harmonija ove dvije drevne discipline i kulture – kineske i Lanna, donosi jedinstvenu tehniku koja stimulira organe, mišiće, tetive i meridijane u tijelu za zdravlje i blagostanje kojima isti posljedično odišu.

Tretman cijelog tijela je jedan od najboljih načina održavanja tijela, što je dokazano kroz stoljeća korištenja tretmana. Važnost zdravih tetiva je jasna uzimajući u obzir koliko ih koristimo. Zdravo tijelo uvijek uključuje tetive. Dok su tetive u zglobovima bitne, tretiranje istih konačno utječe i na tetive organa.
Tok Sen tretman i održavanje imaju pozitivan utjecaj na doslovno svaki dio i funkciju tijela.

Utjecaj Tok Sen tretmana:

• Poboljšanje krvotoka (bolji krvotok znači bolja njega tetiva i brže opuštanje blokirane energije)
• Opuštanje mišića (kruti i stegnuti mišići stišću kapilare što umanjuje protok krvi kroz mišiće te uzrokuje upale mišića)
• Stimulira periferne živce koji se kreću paralelno uz kapilare. Svaki otkucaj čekićem, svaka vibracija njeguje kapilare i periferne živce, što zauzvrat stimulira i mišiće.
• Olakšava bol raznih uzroka: glavobolje nastale zbog problema sa živcima, migrene, degeneraciju mozga, zamagljen vid i gubitak sluha
• Bol u ramenima, uganuće vrata, krutost tetiva ramena, nepokretna ruka
• Skraćene tetive koje stvaraju pritisak na zglobove, krutost u leđnim mišićima, problemi u lopaticama i bol u leđima
• Bol u donjim leđima, upaljena leđna moždina, tegobe kod savijanja trupa
• Lumbalna bol i kompresija živaca
• Bol u bedrima, krutost stražnje lože, isčašenje patele
• Bol u mišićima lista, bol u tabanima, utrnulost
• Bol u ruci, laktu, utrnulost ruke i dlana

 

Masažu radi Andrea Vidas

Cijena: 300kn

5tretmana 1350kn

Tok Sen is a unique, one of a kind massage and it’s therapeutic effect is recognized as the most effective massage in the world. This technique allows you to remove the blockage in the energy channels, activate the acupressure points and promote the normal flow of energy in the body, relax the clenched muscles of the body, mainly the ones that are impossible to reach with other massage techniques. 

According to legend, this massage more than 2500 years old. Tok Sen Massage – this ancient healing procedure is based on the therapeutic effects of Thai massage with tapping of the whole body with special hammer and a stick. Tok Sen can be called “Thai massage for gourmets. Sen translates as: Tok – the sound made by hitting a wooden object with another wooden object and Sen – energy lines that pass through the human body. The hammer and the wand are made of tamarind tree, struck and charged by lightning, and always blessed in the monastery.

Many people find the rhythm of the taps hypnotizing, as they follow the sound to a deep, meditative state of relaxation, which further loosens the body, making the massage even more effective.

Tok Sen is said to be a particularly good massage for loosening the fascia, a connective tissue beneath the skin which can cause pain when it becomes too stiff. Such loosening both prevents and relieves myofascial adhesions or trigger points, commonly known as “knots”, and releases the tension out of tendons.

Massage therapist: Andrea  Vidas

Price: 300kn

5 treatments: 1350kn