Što je reiki?

Riječ reiki sastavljena je od japanskih riječi rei, što znači univerzalan i ki, što znači energija. Reiki je tehnika kojom univerzalnu energiju kojom svi raspolažemo usmjeravamo na način na koji nam je potrebno, s ciljem ponovnog uspostavljanja ravnoteže na svim nivoima.

Svi tretmani reikija temelje se na ideji da je svatko od nas prožet univerzalnom energijom, a reiki terapeut je taj koji potpomaže procese njenog kretanja, kako bismo rastvorili blokade koje nas ograničavaju. Reiki djeluje na svim razinama – fizičkoj, mentalnoj, emocionalnoj i spiritualnoj te poboljšava kvalitetu života. Reiki smanjuje posljedice stresa pa i sam stres, mijenjanjem odnosa prema svijetu oko nas. Smanjenje stresa dovodi do spontanog poboljšanja sveukupnog stanja osobe. Reiki donosi unutarnji mir i dovodi naš um i emocije u ravnotežu, pomaže kod otklanjanja bolova te potpomaže sve vrste oporavaka. 

*reiki nije zamjena za medicinske tretmane, težnja je da medicinski djelatnici i reiki terapeuti djeluju zajedno i nadopunjuju se. 

Vrste tretmana

Opći tretman – tretman čitavog tijela prema ključnim točkama u tijelu, doprinosi sveopćem boljitku osobe na svim razinama.

Ciljani tretman – tretman kojim se tretira specifičan problem, prema prethodnom dogovoru s klijentom, u skladu s njegovim potrebama.  Problem koji se tretira može biti fizička tegoba ili prepreka s kojom se kllijent suočava. 

Prije svakog reiki tretmana provodi se kratak informativni razgovor te je svaka osoba upućena u tijek tretmana. 

Individualni termini se odvijaju prema dogovoru, a cijena pojedinog tretmana je 300 kuna.

Reiki tretmane radi Ivana Crnčić