Dora se zaljubila!!! U BOWSPRING! Od tad njene Vinyase više nisu iste jer imaju notu Bowspringa, koji podže tijelo i duh te vas vuče van depresivnih stanja jer stalno otvaramo prednji dio tijela.

Bowspring je sustav vježbanja tijela i uma s naglaskom na prirodne zakrivljenosti kralježnice, te specifičnim poravnanjem glave, gornjeg dijela leđa, gluteusa, stopala i dlanova.

To rezultira drugačijim osnovnim položajem tijela nego u klasičnoj jogi. Ovaj stil su tek prije nekoliko godina počeli razvijati Desi Springer i John Friend, a već broji tisuće poklonika.

Na Bowspring satu jednako ćete aktivirati prednju i stražnju stranu tijela te fasciju – tanku ovojnicu koja prožima cijelo naše tijelo i u kojoj između ostalog pohranjujemo i naše emocije. Zbog svega toga Bowspring ima terapeutski učinak na zdravstvene probleme, ozljede vezane za mišiće ili kosti, a pogotovo se preporučuje onima s bolovima u donjem dijelu leđa, problemamima s kukovima, ozljedama koljena ili ramena. Bowspring vježbanje je za svakoga, bez obzira na prethodno iskustvo i godine. Bowspring praksa, između ostalog, cilja na nesvjesne posturalne obrasce koje smo stvorili kako bismo se zaštitili, otvarajući područje srca i emocija. Čistimo ne samo fizičko tijelo, već i stare psiho-emotivne obrasce koji su duboko ukorijenjeni čak i u našu staničnu memoriju. Rezultat je fantastična količina nove, vibrirajuće energije koja slobodnije struji čitavim tijelom te nas dubinski revitalizira i hrani.

Sat vodi Barbara Jukopila.