BodyRepair masaže su Donovanova specijalnost po čemu ga već mnogi prepoznaju.

Teško je u par riječi navesti tehnike koje Donovan koristi u svojim tretmanima jer ih je mnogo.
S obzirom na individualni pristup klijentu, izvlači ih po potrebi i s obzirom na stanje klijenta koji mu dođe.
Ima ih stvarno puno : Thai masaža, klasična masaža uljima, deep tissue/sportska obrada tkiva, neuromuskularna terapija, vibraciona masaža, neagresivne kiropraktičke tehnike, reparativni duboki rad na tetivama i još mnogo toga… Poznavanje kineske medicine i meridijana tijela, vezivnih tkiva te kako tijelo funkcionira u kretanju mu uvelike olakšava razumijevanje ljudske anatomije. Kao strastveni vježbač raznih disciplina (Brazilski Jiu-Jitsu, RocketYoga method, tradicionalni Kung Fu, Gymnastic Bodies, klasični Pilates i razne lokomotorne

tehnike) iskušavao je  i učio razumijevati tijel na kompleksnoj a opet cijelovitoj razini i iz raznih kuteva, a to koristi i za svoje klijente koji izađu i s pokojom vježbicom koja bi na svakodnevnoj razini pripomogla ozdravljenju.
Radeći u klinici za kiropraktiku u San Franciscu, pod vodstvom svog mentora i prijatelja Andya Lesko, radio je na tisućama ljudi kao maser terapeut te mu je terapeutski pristup klijentu ostao, s namjerom da popravi stanje.
Zato je teško reći što točno koristi iz širokog spektra svog znanja, no dovoljno je znati da se definitivno osjećate drugačije nakon Donovanovog tretmana.
Ovaj dio sebe i svog posla obožava i sam kaže da ga može raditi satima. To mu je svrha i kako sam kaže: “Kad voliš to što radiš, nije problem to raditi detaljno i predano, dugo vremena.”