Detalji događaja

  • Date:
  • Kategorije:

Yoga pomagala pomažu modificirati yoga položaj u skladu sa sposobnostima i stupnjem iskusnosti onoga tko prakticira jogu te ovisno o tome što želimo postići s određenom yoga pozom.

Svatko se može višestruko okoristiti pomagalima, koja ne služe samo za početnike i ozlijeđene, već za produbljivanje položaja, rasterećenje mišićnih konstrukcija te doslovno gradnju određenog položaja.

Dakle, yoga pomagala su bolsteri (teški valjkasti jastuci), ciglice, remenje, deke te bilo koji predmet ili komad namještaja koji može pomoći u izvođenju nekog položaja. Pomagalo će vam pomoći da se u tom položaju osjećate bolje i omogućiti će vam da u položaju ostanete duže, ako to želite, a duže ostajanje u položaju izvanredna je prilika da sami sebe bolje upoznate, kao i mogućnosti svog tijela.

Na ovoj radionici naučit ćemo trikove i savjete kako iskoristiti yogijsku ciglu i remenje, bilo da ste početnik ili iskusan praktičar.

Ciglu, remen i druga jogijska pomagala koristimo u počecima prakse, kad imamo limitiranu mobilnost, ali i kao pomagala da uđemo u napredne položaje ili u asane koje ne izvodimo dovoljno precizno i želimo u njih ući dublje.

Pomagala daju mogućnost da bez rizika od ozljede uđemo u zahtjevne pozicije, omogućuju nam anatomski ispravan i siguran položaj, pa uz njih možemo eksperimentirati sa svojim granicama i iskušavati razne zahtjevne ili izazovne asane.

Ciglice su omiljen alat svakog yogija, jer se koriste za otvaranje blokiranih dijelova tijela (ramena, kukovi, gornji dio leđa) kao i za uvođenje u vrlo duboke položaje, a ideja yogijskih pomagala je da svako tijelo, bez obzira na predispozicije, trenutno stanje ili eventualne povrede može izvesti asanu pravilno i sigurno.

Radionicu vodi Ana Kutija

Another Brick In The Wall (Yoga rekviziti: ciglice i remenje)